Lees verder
Het Nederlands kabinet gaat de komende vier jaar € 65 miljoen euro extra investeren in het Nederlandse startup- en scale-upbeleid.
Redactie

Dat maakte staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) 3 juni bekend. Zij gaat het geld namens het kabinet inzetten voor betere toegang van startups en scale-ups tot (durf)kapitaal, een fiscale regeling voor aandelenopties personeel, een verblijfsregeling voor essentiële personeelsleden van startups en vrije toegang tot de arbeidsmarkt voor partners van buitenlandse zelfstandigen in Nederland. Ook gaat het kabinet zorgen dat de toegang van Nederlandse startups tot de internationale netwerken verbetert en meer bedrijven doorgroeien tot wereldspelers.

Bovendien krijgt het initiatief StartupDelta een vervolg onder de naam TechLeap.NL. Deze publiek-private samenwerking, waarvan prins Constantijn van Oranje ambassadeur is, richt zich op het versnellen van innovatie, wil startups, bedrijven en investeerders naar Nederland halen en is pleitbezorger voor de startup community voor beleidsmakers.