Lees verder
Royal Avebe investeert dit jaar € 66 miljoen in haar innovatie- en duurzaamheidsprogramma. De meeste van deze investeringen houden verband met het uitbreiden van de productiecapaciteit van Solanic-aardappeleiwit.
Redactie / Groningen

Het aardappeleiwit van Avebe heeft een lage CO2-voetafdruk en wordt op grote schaal gebruikt door bedrijven in de (plantaardige) levensmiddelensector, bijvoorbeeld voor de vervanging van dierlijke ingrediënten als gelatine of melkeiwit in plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel of zoetwaren.

Bart Pennings, Director of Business Development: “Ons Solanic-aardappeleiwit combineert een uitstekende functionaliteit, zoals emulsificatie, gelvorming en schuimvorming, met een ‘clean label’: ze hoeven niet als allergeen te worden gelabeld en kunnen simpelweg als aardappeleiwit worden aangeduid.”

De sterke groei van de markt voor plantaardige eiwitten leidde in de afgelopen jaren tot een tekort aan Solanic en de vraag groeit nog steeds. Met het vergroten van de productiecapaciteit speelt Avebe daar op in.

Beeld: Bozhena Melnyk/Shutterstock