Lees verder
Royal Cosun gaat een strategisch partnerschap aan met StartLife, de Wageningse incubator voor innovatieve start-ups. Dat maakten beide partijen deze week bekend.
Redactie / Dinteloord

Cosun heeft de ambitie om in 2030 100% plantaardig, circulair en transparant te zijn. Ondernemerschap en open innovatie spelen daarbij een sleutelrol. “Cosun werkt al nauw samen met Wageningen University & Research, dus het was alleen logisch om een ​​samenwerking aan te gaan met StartLife”, zegt Frank van Noord, Directeur van Cosun Innovation.

Start-ups mogen gebruikmaken van de R&D-faciliteiten in het Cosun Innovatiecentrum in Dinteloord. Het bedrijf biedt ook individuele coaching aan en denkt graag mee met jonge ondernemers bij het beoordelen van de business case. Van Noord: “We weten hoe we een nieuw bedrijf moeten opschalen en we kennen de uitdagingen en hindernissen waarmee je te maken krijgt als je een innovatie op de markt brengt.”

Voor StartLife is de samenwerking met Cosun een waardevolle aanvulling op de zakelijke partnerschappen die de organisatie al heeft. Jan Meiling, directeur van StartLife: “Cosun’s focus op plantaardige innovaties en agtech, onze overlappende innovatiethema’s en gedeelde visie op innoveren met startups maakt onze organisaties een goede match.”

Beeld: Ruud Morijn/Shutterstock