Lees verder
Protix opende in juni de grootste insectenkwekerij ter wereld, meldt Agrofood Capital. Koning Willem-Alexander verrichtte de openingshandeling in aanwezigheid van minister Carola Schouten van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit.
Redactie / Bergen op Zoom

Protix opent hiermee 10 jaar na de start de grootste insectenkwekerij ter wereld. De insecten worden gebruikt om eiwitrijke diervoeding te maken. Dit voer is bestemd voor de productie van duurzame vlees-, vis- en eiproducten. De insecten worden op hun beurt gevoed met plantaardige voedselresten. Daarmee draagt Protix in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling van kringlooplandbouw.

Met hulp van AgriFood Capital heeft Protix in de opstartfase een haalbaarheidsonderzoek naar een nieuwe Brabantse proteïneketen van insecten uitgevoerd. Daarnaast heeft AgriFood Capital de ontwikkeling van een programma ondersteund om boeren om te scholen tot insectenkwekers. Momenteel onderzoekt Protix in AgroProeftuin de Peel hoe reststromen van de insectenkweek ingezet kunnen worden voor bodemverbetering.