Lees verder
RVO Nederland, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de Nederlandse ambassade in Berlijn nodigen Nederlandse ondernemers uit om deel te nemen aan het Nederlands Paviljoen op de Internationale Grüne Woche (IGW), de vakbeurs voor agro en food in januari 2023.
Redactie / Berlijn

Het paviljoen krijgt een herkenbare, innovatieve, groene en kleurrijke uitstraling. In het paviljoen wordt aandacht besteed aan verschillende beleidsthema’s, waarbij dit jaar (verduurzaming van de) groente, fruit en tuinbouw extra in het licht wordt gezet. Hierbij ligt de focus op duurzame en circulaire thema’s zoals regionale teelten, duurzame kassen, biologisch en plantaardig voedsel (de eiwittransitie), het terugdringen van verspilling en kringlooplandbouw. Nederland wordt geprofileerd als kampioen in zaadgoed en kassenbouw. Ook is er aandacht voor natuurinclusief telen: ecologische teelt die bijdraagt aan de lokale biodiversiteit met oog voor de natuur.

De Grüne Woche, van 20 t/m 29 januari 2023, is een goede gelegenheid om richting internationale partners te laten zien hoe de Nederlandse landbouw, tuinbouw en de voedingssector bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen in de wereld. De aanwezigheid van o.a. minister Staghouwer en internationale partners maken deelname aan de beurs tot een waardevol netwerkevenement. Aanmelden aan het NL Paviljoen kan tot en met 10 oktober 2022.

Kijk voor meer informatie in de agenda.

Beeld: Messe Berlin GmbH