Lees verder
Duurzaamheid door het verbinden van water, energie en voedselproductie wordt het thema waarmee Nederland zal deelnemen aan de Wereldtentoonstelling Dubai EXPO 2020.
Redactie / Dubai

De wereldtentoonstelling vindt plaats van 20 oktober 2020 tot 10 april 2021. Via paviljoens presenteren landen zichzelf tijdens het evenement aan bezoekers. Maar het is ook een platform waar het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden bij elkaar komen om zaken te doen, kennis te delen en te netwerken.

Recycling

De bedoeling is dat het Nederlandse paviljoen in Dubai een klimaatinstallatie wordt die zal functioneren op basis van duurzame recycleprincipes. Het moet bezoekers een intense zintuigelijke ervaring bieden en een architectonische uitstraling hebben die past bij de omstandigheden van Dubai. Nederlandse innovatieve bedrijven kunnen zich hier presenteren.

In december wordt het ontwerp gepresenteerd. Het consortium dat het paviljoen gaat bouwen, is al wel bekend. Dat bestaat uit Expomobilia, V8 Architects, Kossmann.deJong en Witteveen+Bos. Deze bedrijven bundelen kennis op het gebied van paviljoenbouw en –architectuur. Bovendien hebben ze aanvullende kennis over interactieve bezoekerservaringen, de circulaire economie en duurzaam bouwen. RVO.nl heeft de aanbesteding van het paviljoen uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.