Lees verder
Emmo Meijer is per 1 april 2017 het nieuwe boegbeeld van de Topsector Chemie. Hij volgt Gerard van Harten op, die deze positie sinds 2012 bekleedde.
Den Haag

Meijer heeft in alle fasen van zijn loopbaan bruggen weten te slaan tussen wetenschap, bedrijfsleven en politiek en heeft daarmee een uitstekende achtergrond om aan de slag te gaan als boegbeeld van de Topsector Chemie. Op dit moment is hij onder andere nog bestuursvoorzitter van TKI Agri & Food. Zijn taken daar zullen worden overgenomen door Aalt Dijkhuizen, die tevens voorzitter is van het topteam Agri & Food.

De komende tijd richt het topteam van de Topsector Chemie, zich op het opstellen van de kennis- en innovatieagenda 2018-2022. Daarnaast wordt er gewerkt aan een nog nauwere samenwerking met andere topsectoren en dan met name de topsectoren Energie, High Tech Systemen & Materialen, Agri & Food en Life Sciences & Health. Ook zoekt de Topsector Chemie verdere aansluiting met Europa. Tenslotte blijft de Topsector Chemie zich richten op het vergroten van de beschikbaarheid van chemie talent en het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Lees ook: ‘Dijkhuizen nieuwe voorzitter TKI-bestuur Agri & Food’