Lees verder
Bedrijven in Zuid-Holland met oplossingen op het gebied van duurzame innovatie kunnen nog tot en met 5 februari 2023 subsidie aanvragen bij het innovatieprogramma Energie & Klimaat.
Redactie / Den Haag

Deze vouchers zijn te gebruiken voor uren en materialen tijdens een haalbaarheidsonderzoek of het testen van een innovatie in een fieldlab of de praktijk. Met deze regeling stimuleert het programma bedrijven samen te werken met fieldlabs (o.a. Planet B.io en The Green Village) en toepassingen sneller marktrijp te maken.

Het programma richt zich op projecten binnen vier thema’s:

  • Power-2-X: elektrificatie van de industrie
  • Verduurzaming van de gebouwde omgeving (waaronder circulair bouwen)
  • Grootschalige opwek en opslag van energie
  • Circulaire (en biobased) grondstoffen in de industrie

In totaal heeft de provincie Zuid-Holland in deze derde fase van het programma € 1,35 miljoen beschikbaar gesteld voor Energie & Klimaat, waarvan deze derde openstelling € 400.000,- in de vorm van vouchers voor innovatieprojecten. Mkb’ers en fieldlabs kunnen (samen met ketenpartners) een projectconsortium vormen en hun projectplan indienen. Medio februari worden de ingediende projectvoorstellen beoordeeld en wordt een selectie uitgenodigd voor een pitch op 22 februari 2023. Begin maart wordt bekendgemaakt welke vijf tot zes projecten van april tot december 2023 vanuit deze ronde gaan lopen.

Het Innovatieprogramma Energie & Klimaat is een initiatief van de provincie Zuid-Holland, MRDH, TNO en InnovationQuarter. Dit is voorlopig de laatste geplande ronde van het programma. Er wordt onderzocht of en hoe het kan worden voortgezet.

Kijk op de website van InnovationQuarter voor meer informatie.

Beeld: Jasen Wright/Shutterstock