Lees verder
Gelderland en Arnhem hebben een voucherregeling opgezet om ondernemers in de energiesector te ondersteunen bij het opzetten van een demonstratieproject. Deze steun kan bestaan uit kennis, netwerk en geld.
Redactie / Arnhem

De ondersteunde activiteiten kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met het treffen van voorbereidingen voor een pilot die regionale energie-innovaties in de praktijk test, bijvoorbeeld in een wijk of op een bedrijventerrein, bij voorkeur in of bij Arnhem. Ook worden ondernemers ondersteund die op behoefte hebben aan extern advies (technisch, organisatorisch, financieel en/of juridisch) of op zoek zijn naar materiaal waarmee de demonstratie kan worden gebouwd.

De regeling (Groeiversneller Energie Demonstratie), is mogelijk gemaakt door provincie Gelderland en gemeente Arnhem en alleen toegankelijk voor Gelderse ondernemers. Zij moeten daarbij samenwerken met minimaal één ander MKB bedrijf, een locatie-eigenaar en of kennisinstelling. De uitvoering van de voucher sluit aan bij de thematische programmalijnen van Connectr: elektrische energietechniek, elektrochemische energieopslag of duurzame aandrijfsystemen.

Het maximale voucherbedrag is €30.000,- (excl. btw). Het aantal beschikbare vouchers is beperkt, dus wees er snel bij. Kijk op de website van ontwikkelingsbedrijf OostNL voor meer informatie.

Beeld: cherezoff/Shutterstock