Lees verder
Het HAN BioCentre uit Nijmegen gaat een biobased lab bouwen in het nieuwe Connectr gebouw in Arnhem, dat volgend jaar verrijst.
Redactie / Arnhem

Met deze zogeheten hybride leeromgeving wil het expertisecentrum op het gebied van toegepaste biowetenschappen en chemie de banden met het bedrijfsleven aanhalen en het voor studenten mogelijk maken om onderzoeksprojecten op biobased gebied uit te voeren buiten de schoolomgeving.

Waardevolle toevoeging

Recent nam het BioCentre, waarin de lectoraten Biodiscovery en Drug discovery samenwerken, in Nijmagen al drie nieuwe laboratoria in gebruik. Ook opende Drug discovery een decentraal laboratorium op het Pivot Park in Oss, de zogenoemde ‘Life sciences campus for pharmaceutical innovation.’

Biodiscovery wil eenzelfde soort lab realiseren in Arnhem, waar volgend jaar Connectr wordt gebouwd op het duurzame Industrie Park Kleefsche Waard (IPKW). In dit bedrijvengebouw komen onder meer een onderzoekslab en shared facilities voor de demonstratie van innovaties op het gebied van de energietransitie. Volgens Richèle Wind, associate lector Biobased Economy en coördinator van het HAN BioCentre, kan een biobased lab hieraan een waardevolle toevoeging vormen. “Zo brengen we ook een stukje grondstoffentransitie in. We hopen dat dit synergie oplevert.”

Lees het volledige artikel op Agro&Chemie.