Lees verder
Agro&Chemie heeft er een nieuwe partner bij: HAN BioCentre, het expertisecentrum op het gebied van toegepaste biowetenschappen en chemie van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen.
Redactie / Nijmegen

In 15 jaar tijd groeide het HAN BioCentre uit van een bescheiden fermentatielab tot een ruim en professioneel opgezet expertisecentrum, waarin drie lectoraten samenwerken: Bio Discovery, Drugs Discovery en Bio Informatica. Het onderzoek kan zo uiteenlopend zijn als het testen van de werking van nieuwe geneesmiddelen en het winnen van inhoudsstoffen uit planten tot het ontwikkelen van nieuwe biobased materialen.

Om die veelzijdigheid te demonstreren, organiseert HAN BioCentre op 21 juni een symposium met keynotes van Jan Wery (Chief Technology Officer van Photanol) over microbiële biotechnologie en Renger Witkamp, hoogleraar Voeding en Farmacologie aan de Wageningen University, over de toekomst van natuurlijke stoffen met positieve gezondheidseffecten. Ook zijn er parallelsessies over schimmels en paddenstoelen (‘Fantastic Funghi’), plantaardige inhoudsstoffen (‘Fabulous Phytochemicals’) en de rol van datawetenschap in innovaties (‘Innovation driven by sequence data’).

Kijk in de agenda voor meer informatie en aanmelden.

Zie ook: