Lees verder
Ondernemers met goede ideeën voor energie-innovatie kunnen nog subsidie Demonstratie Energie-Innovatie (DEI) aanvragen. Dat deed bijvoorbeeld Black Bear Carbon, dat dankzij DEI-subsidie een revolutionaire fabriek kon bouwen om autobanden milieuvriendelijk te recyclen.
Redactie / Den Haag

DEI is een regeling van de Topsector Energie. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet de innovatieve technologie de groene groei van de Nederlandse economie ondersteunen, bijvoorbeeld doordat deze leidt tot een hogere omzet, meer werkgelegenheid of de toename van export van en door Nederlandse fabrikanten, technische dienstverleners of leveranciers. Ook kan het project een voorbeeld zijn voor afnemers in binnen- en buitenland.

De eerste tender subsidie Demonstratie energie-innovatie DEI is inmiddels gesloten. De tweede tender van € 20 miljoen is op 2 juli 2018 geopend. Aanvragen kunnen hier nog worden ingediend tot 23 oktober 2018, 17 uur). Meer informatie over deze en andere energie- en innovatie-gerelateerde subsidies is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.