Lees verder
Vanuit de Demonstratie Energie-innovatie-regeling (DEI) is er tot eind april 20 miljoen euro beschikbaar voor bedrijven die energie-innovatie willen toepassen. Dat meldt PNO Consultants op haar website.
Groningen

Binnen DEI is ruimte voor allerlei innovaties op het gebied van energie. En dat is veel breder dan je in eerste instantie wellicht zou denken. Niet alleen op het gebied van energiebesparing, maar ook op het gebied van duurzame energie. Bijvoorbeeld binnen de productie van energie uit biomassa. Zo kreeg Yilkins Drying Solutions vorig jaar DEI-subsidie voor een innovatieve energiezuiniger droogtechniek, als voorbewerking voor biomassa. Maar ook innovaties rond de vergisting van moeilijke stromen als mest, of zelfs gebruikte luiers bij afvalverwerker ARN hebben financiering ontvangen.

Bedrijven die gebruik willen maken van DEI, kunnen een aanzienlijke bijdrage ontvangen, om op grote schaal in hun innovatie te investeren. Die bijdrage kan oplopen tot 65% van de kosten. Hierdoor kan volgens PNO Consultants makkelijker de laatste stap zetten naar grootschalige marktintroductie.