Lees verder
Het Bio-based Industries Consortium (BIC) heeft een rapport gepubliceerd waarin de kansen voor een groene en duurzame transformatie in Portugal in kaart worden gebracht.
Redactie / Brussel

Dit diepgaande onderzoek naar de Portugese agrofoodsector, bosbouw, mariene sector (algen, aquacultuur en visserij) en groene chemicaliën, alsook naar de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en de pulp-, papier- en houtsector heeft het potentieel van Portugal aan het licht gebracht om de Green Deal-kampioen van Europa te worden. De groeiende Portugese bio-economie draagt nu al bijna € 20 miljard bij aan de totale Portugese economie en het BIC-rapport identificeert nieuwe mogelijkheden om de groene economische groei te versnellen.

“De duurzame bio-economie speelt een steeds crucialere rol in de Portugese en Europese samenleving. Het is tijd om de voordelen van dit model te realiseren en de beste kansen en oplossingen te identificeren om bedrijven te ondersteunen bij het creëren van duurzamere producten en diensten”, aldus João Pedro Matos Fernandes, minister van Milieu en Klimaatactie van Portugal.

Terwijl Portugal binnenkort de laatste hand zal leggen aan zijn allereerste nationale strategie voor de bio-economie, wordt in het BIC-rapport de nadruk gelegd op het robuuste Portugese ecosysteem voor innovatie en wordt de toenemende invloed van het land als leider in de biotechnologie geprezen, evenals de bloeiende mariene sector en de aanzienlijke mogelijkheden om waarde te creëren uit hulpbronnen en organisch afval.

Lees het artikel over het nieuwe landenrapport op Agro&Chemie. Het volledige rapport is als pdf beschikbaar op de BIC-website.

Beeld: joyfull/Shutterstock