Lees verder
Om de aandacht te vestigen op het grote potentieel van energie-efficiëntie en hernieuwbare energiebronnen voor het scheppen van banen en het ontwikkelen van vaardigheden, organiseert Interreg Europe op 29 april het webinar 'Jobs and skills for the energy transition'.
Redactie / Brussel

Investeringen en hervormingen op deze gebieden zijn van fundamenteel belang om groene transformaties en het herstel van de Europese economie op gang te brengen, en tegelijkertijd werkgelegenheidscijfers in de regio’s te verbeteren. Beleidsmakers worden opgeroepen om initiatieven te nemen voor de omscholing van de huidige werknemers en onderwijs- en opleidingstrajecten voor de volgende generatie uit te stippelen om de energietransitie volledig mogelijk te maken.

Het webinar belicht opleidingsoplossingen om te garanderen dat de energievaardigheden over de hele linie en langs alle waardeketens worden verbeterd. Alleen met een overkoepelende opleidingsaanpak kunnen alle werknemers worden bijgeschoold en omgeschoold en kunnen op regionaal niveau nieuwe banen worden gecreëerd. Ook worden de aanbevelingen besproken van het onlangs gepubliceerde beleidsdocument over ‘Skills for the Energy Transition’.

Zie de agenda voor meer informatie.

Beeld: Gustavo Fring/Pexels