Lees verder
België bengelt in vele EU-rankings achteraan, maar op het vlak van Onderzoek & Ontwikkeling evolueert het land richting de top, aldus Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van de Belgische ondernemersfederatie VBO-FEB. En dat is maar goed ook, want het bedrijfsleven heeft innovatie hard nodig in het licht van de de enorme klimaatuitdagingen van deze tijd.
Redactie / Brussel

Het bedrijfsleven zal de duurzame transitie op een economisch, sociaal en ecologisch doenbare wijze moeten kunnen realiseren. Het weet zich daarbij gesteund door de Europese Green Deal, maar aan de overzijde van de Atlantische Oceaan zit de overheid ook niet stil; de US Inflation Reduction Act van president Biden geeft forse steun aan Amerikaanse bedrijven die aan duurzame innovaties werken. Welke impact heeft dat op de Europese economie? Hoe kijkt het Belgische bedrijfsleven naar deze uitdagingen?

Tijdens What’s Up, What’s Next geeft Timmermans hierover een keynote speech. Het event op 19 september in Brussel wordt georganiseerd door het VLAIO #industriepartnerschap en focust op drie belangrijke ontwikkelingen die het bedrijfsleven momenteel beheersen: digitalisering, duurzaamheid en industry 4.0. Tijdens diverse deep-dive sessies worden actuele zaken besproken rondom de circulaire economie, duurzame energie, CCUS (koolstofopslag en -gebruik), nieuwe toepassingen in print, data & AI en cybersecurity.

Kijk in de agenda voor meer informatie

Beeld: lovelyday12/Shutterstock