Lees verder
De regionale ontwikkelingsmaatschappij van de Provincie Zeeland, N.V. Economische Impuls Zeeland, is toegetreden tot Trade and Innovate NL, het landelijk netwerk van publieke organisaties dat zich inzet voor de internationalisering van het Nederlandse bedrijfsleven.
Middelburg

Impuls stimuleert economische structuurversterking in Zeeland en creëert groei en banen voor het mkb. Dankzij haar centrale ligging in Noordwest-Europa, tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen én met haar eigen haven North Sea Port –de 10e haven van Europa- is Zeeland bij uitstek geschikt voor import en export. Per schip, trein of vrachtauto zit je zo in het aangrenzende België, of in andere belangrijke handelslanden zoals Duitsland, Frankrijk of het VK. Zeeuwse bedrijven doen het dan ook goed doen op gebied van export, met name in de agrifood en chemie.

Als partner van Trade and Innovate NL draagt Impuls bij aan de gezamenlijke kracht van het netwerk, zodat Zeeuwse en Nederlandse ondernemers succesvol ondersteund worden om zaken te doen in het buitenland. Andere deelnemers zijn Amsterdam Trade & Innovate, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Brainport Development, InnovationQuarter, het Limburgs Instituut voor Ontwikkeling en Financiering (LIOF), de investerings- en ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM), de Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Nederland NV (Oost NL), Rotterdam Partners, Utrecht Region en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), in samenwerking met de ministeries van Buitenlandse Zaken en van Economische Zaken en Klimaat.

Beeld: Jacco Vasseur/Shutterstock