Lees verder
Helga van Leur: gerenommeerd meteoroloog, klimaatdeskundige en voormalig weervrouw. Zij spreekt tijdens het Future Rethinkers Congres van het Centre of Expertise Biobased Economy op 15 juni in Etten Leur.
Redactie / Etten-Leur

Met haar passie voor het milieu en duurzaamheid is Helga een inspiratiebron voor velen. Zij deed tijdens haar carrière uitgebreide ervaring op in het communiceren van complexe wetenschappelijke informatie op een toegankelijke en boeiende manier. Tijdens haar keynote presentatie geeft Helga van Leur ons inzicht in de uitdagingen en kansen van klimaatverandering, en hoe dit ons dagelijks leven beïnvloedt.

Nieuwe koers

Het Future Rethinkers Congres markeert de start van een nieuwe koers voor het inmiddels 10 jaar oude Centre of Expertise Biobased Economy. Daar worden de Materialen- en Energietransitie voortaan in combinatie beschouwd. Tijdens 17 sessies word je o.a. bijgepraat over bioraffinage, bioplastic, gezond bouwen, energietransitie, biobeton, milieu impact analyse (LCA), zeewier en biokleurstoffen. Luister naar de innovaties die studenten hebben bedacht. Of loop een rondje op de markt en zie met eigen ogen wat er omgaat in de materiaal- en energietransitie.

De voertaal van het congres is Nederlands. Voor het ochtendprogramma wordt een Engelse vertaling verzorgd. ’s Middags zijn er diverse presentaties in het Engels.

Beeld: mycteria/Shutterstock