Lees verder
Het Topconsortium voor Kennis- en Innovatie Biobased Economy (TKI-BBE) en energieproducent RWE organiseren dit jaar samen het Circulair Congres. Dit tweedaagse congres wordt gehouden op 14 en 15 maart in de Amercentrale van RWE in Geertruidenberg.
Redactie / Geertruidenberg

Dit congres is de opvolger van de jaarlijkse netwerkbijeenkomsten Biobased Economy van TKI-BBE en de RWE-conferenties over biomassa en biobased economy, die elkaar deels overlapten. Thema van het Circulair Congres is: ‘Agrifood, chemie en energie, samen naar een circulaire economie’.

Biomassa centraal

De eerste dag staat in het teken van herkomst en beschikbaarheid van diverse soorten biomassa. En de technische ontwikkelingen en mogelijke toepassingen van biomassa in de circulaire economie. De sprekers zijn o.a. Taco Douma, directeur van RWE, Inge Stupak van de University of Copenhagen en Mark Thomas Lyra, CEO van Cosan Biomassa. De voertaal is Engels.

Strategische ontwikkelingen

Op dag twee komen strategische ontwikkelingen aan bod. Martin Junginger van de Universiteit Utrecht, vertelt over de optimalisatie van internationale biomassaketens. Leer wat het Zambezi proces van Avantium inhoudt, een nieuwe methode om diverse chemicaliën uit hout te winnen. Of ga mee met de rondleiding in de Amercentrale. De voertaal op deze dag is Nederlands.

Het Circulair Congres is dé plek waar bedrijven, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties op het gebied van biobased economy elkaar ontmoeten.