Lees verder
Het transformeren van afval van peulvruchten, champignons en koffie in nieuwe voedingsproducten, diervoeders, verpakkingsmaterialen en zelfs cosmetica - dit is het ambitieuze doel van PROLIFIC, een nieuw Europees onderzoeksproject met een prestigieus partnerschap van 17 partners uit 8 Europese landen. 
Redactie / Muttenz

De betrokken partners werken aan de ontwikkeling van technologische en industriële oplossingen voor het winnen van eiwitten en andere bioactieve moleculen (zoals vezels en polyfenolen) uit het verwerkingsafval van de agrovoedingsindustrie, met name de productie van groenten, champignons en koffie. Het doel is om 16 prototypen van producten te produceren voor de voedingssector (veganistisch / vegetarisch, op basis van granen, op vlees gebaseerde producten), veevoer (voor pluimvee en varkens), bioactieve verpakkingen en cosmetica.

Het project wordt gecoördineerd door de School of Life Sciences van de hogeschool van Noordwest-Zwitserland (HLS FHNW) in samenwerking met de Universiteit van Bologna. De uitvoering is in handen van een breed samenwerkingsverband van onderzoekscentra, universiteiten en industriële bedrijven uit Italië, Spanje, België, Duitsland, Griekenland, Frankrijk en Cyprus, waaronder de Bio Base Europe Pilot Plant in Gent.

Het project wordt gefinancierd met meer dan 4,5 miljoen euro van de Gemeenschappelijke Onderneming Biobedrijven (BBI JU).