Lees verder
Suiker is niet alleen smaakmaker voor snoep, gebak en frisdranken. Het is ook een ideale grondstof voor de duurzame productie van chemicaliën, brandstoffen en (bio)plastics. Daarover organiseert het Landelijk praktijkcentrum voor duurzame energie en groene grondstoffen ACRRES op 25 maart een webinar met de titel: Gaat de suikerbiet de chemie vergroenen?
Redactie / Wageningen

Daarbij wordt zowel gekeken op regionaal, nationaal als Europees niveau. Zo spreekt econoom Herman Wijffels over inzicht in duurzaamheid en innovatie op basis van de suikerbiet. De Sloveense Europarlementariër Franc Bogovic en voorzitter van het Innovatiepartnerschap EIP-Agri spreekt over kleinschalige ‘smart cities’ en kleinschalige bioraffinaderijen voor suikerbieten. En Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de Provincie Zeeland spreekt over de rol van Zeeland/Axelse Vlakte in de Biobased Economy.

Biethanol

Verder presenteert Cees van Loon (DSD/IST) de resultaten van het Biethanol project (directe verwerking van suikerbieten via Betaprocess) en is er een vraaggesprek met Chris de Visser (WUR/Acrres), Kees de Gooijer (TKI Agrifood/TKI BBE) en Hans van Klink (DSD/IST) over de ontwikkelingen van dit project om vanuit de suikerbiet met een relatief simpel proces de chemie te vergroenen.

Deelname is gratis, maar registratie is verplicht. Zie de agenda voor meer informatie.

Beeld: igorstevanovic/Shutterstock

Zie ook: