Lees verder
Uit suikerbieten maak je kristalsuiker en suikerklontjes. Uiteraard. En verder? Melasse, proteïne, diervoeders, bio-ethanol, groen gas? Hulpstoffen voor (vaat)wasmiddelen, cosmetica, bioplastics? Zeker! De suikerbiet is een bron voor uiteenlopende circulaire en biobased oplossingen. 'Bright Beet Solutions' noemen ze dat bij Cosun Beet Company, voorheen Suiker Unie.
Redactie / Dinteloord

Het wil niet zeggen dat suiker voor de voedingsmiddelenindustrie verdwijnt. “Het blijft onze basis. Daar blijven we op innoveren en in investeren”, zegt Chief Innovation Officer Olaf van Baal in een interview met Agro&Chemie, vlak voordat Suiker Unie van naam veranderde. “Daarnaast vormen we onszelf langzaam maar zeker om tot bioraffinaderij. Dat is de toekomst. Het betekent dat we nieuwe toepassingen zoeken voor andere componenten uit de biet.”

Meer over de manieren waarop Cosun Beet Company de suikerbiet weet te verwaarden en daarmee een bijdrage levert aan de klimaatdoelstellingen, is te lezen in het volledige interview met Olaf van Baal, op deze website.

Beeld: igorstevanovic/Shutterstock