Lees verder
Het Europese project CARBAFIN heeft een radicaal nieuwe waardeketen ontwikkeld voor de benutting van sacharose uit suikerbietenbiomassa. Het replicatiepotentieel van deze glycosyleringstechnologie en de mogelijkheden ervan in verschillende industrieën zullen worden besproken tijdens een gratis EFIB2021-satellietworkshop voor stakeholders
Redactie / Gent

Functionele glycosiden openen nieuwe en economisch relevante perspectieven voor de Europese suikerindustrie in verschillende industriële sectoren, bijvoorbeeld voor prebiotica, cosmetica of platformchemicaliën (o.a. voor bioplastics, biobrandstoffen of biopolymeren). Biokatalytische productieprocessen werden naar een industrieel niveau getild door middel van een geïntegreerde benadering van het procesontwerp, gecombineerd met een milieu- en economische evaluatie.

Vertegenwoordigers uit de cosmetica-, voedings-, veevoeder-, farmaceutische of (bulk)chemische industrie en wetenschappers kunnen tijdens de workshop nieuwe oplossingen identificeren voor een biogebaseerde herindustrialisatie in Europa en nieuwe manieren van valorisatie bespreken. Leer meer over de uitkomsten en resultaten van CARBAFIN, zoek nieuwe samenwerkingspartners en neem deel aan de gezamenlijke expertdiscussie in wereldcafé-format om perspectieven en eisen voor productieroutes in een circulaire economie uit te wisselen.

Dit project ontving financiering van het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie. Consortiumpartners zijn The Austrian Center of Biotechnology (ACIB), AVA Biochem, BITOP, GALAB Laboratories, Pfeifer&Langen, PNO, TU Graz en Universiteit Gent.

Zie de agenda voor meer informatie

Afbeelding: luis c. jimenez del rio/Shutterstock