Lees verder
Het Europese project CARBAFIN staat centraal tijdens een gratis EFIB2021 workshop voor stakeholder op 5 oktober.

CARBAFIN heeft een radicaal nieuwe waardeketen ontwikkeld voor het gebruik van sacharose uit suikerbietenbiomassa. Functionele glycosiden (bv. voor prebiotica of cosmetica) of platformchemicaliën (bv. voor bioplastics, biobrandstoffen of biopolymeren) zijn belangrijke productvoorbeelden en openen nieuwe en economisch relevante perspectieven voor de Europese suikerindustrie in verschillende industriële sectoren. Biokatalytische productieprocessen werden naar een industrieel niveau getild door middel van een geïntegreerde procesontwerpbenadering, gecombineerd met een milieu- en economische evaluatie.

Tijdens de workshop zullen het replicatiepotentieel van deze glycosyleringstechnologie en de mogelijkheden ervan in verschillende industrieën worden besproken. Kom meer te weten over de uitkomsten en resultaten van CARBAFIN, zoek nieuwe samenwerkingspartners en neem deel aan onze gezamenlijke expertdiscussie in wereldcafé-format om perspectieven en vereisten voor productieroutes in termen van een circulaire economie uit te wisselen.

De toegang is gratis en toegankelijk voor iedereen die wil deelnemen, ongeacht de deelname aan EFIB 2021. Registratie vooraf is verplicht.

Beeld: luis c. jimenez del rio/Shutterstock

Programma
14:30 Presentaties & Podiumdiscussie
Introductie tot de CARBAFIN technologie
Highlights van procesontwerp en -ontwikkeling
Business cases van CARBAFIN producten
Stakeholders over food/feed, cosmetica en de chemische industrie
16:00 Koffiepauze en netwerken
16:30 Interactief Wereldcafé en discussie met alle deelnemers