Lees verder
Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 sloot vandaag (9 oktober) definitief de poorten. Deze Floriade, met als thema Growing Green Cities, trok bijna 700.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Zij gaven als rapportcijfer een 8.
Redactie / Almere

De Nederlandse Tuinbouwraad, gemeente Almere, Provincie Flevoland en het Rijk hebben als ‘founders’ de handen ineengeslagen voor één gemeenschappelijk doel: structurele innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare groene steden samenbrengen in deze Expo.

In de hypermoderne kas, The Green House, toonde de tuinbouwsector innovaties. Zo was er aandacht voor duurzame en circulaire teelt met toepassing van vertical farming en het gebruik van drones. Tijdens de 37 productcompetities streden kwekers wekelijks om de mooiste producten. In meer dan 1500 professionele evenementen werden duizenden professionals geïnspireerd om kennis uit te wisselen voor het verwezenlijken van aantrekkelijke, veilige en gezonde steden.

Zaadjes geplant

Vanuit de voorbeelden van duurzame tuinbouw en duurzame innovaties zijn zaadjes geplant en uitgewaaid over de wereld door een nog steeds groeiend netwerk van wel 4.000 experts. Voor die groene toekomst is jong talent nodig. Via de Floriade Academy hebben meer dan 1.750 studenten mee kunnen lopen in allerlei projecten van Floriade. Ondanks tegenslagen als gevolg van covid, is er een Expowaardige Floriade gecreëerd waarin 32 landen en 40 nationale deelnemers participeerden.

“Floriade draagt niet alleen bij aan de economische waarde voor Almere, Flevoland en Nederland, maar vooral aan het vergroten van het bewustzijn voor het belang van een gezonde leef- en werkomgeving. Duizenden inspiraties, die bezoekers meenamen, maken deze Floriade een kennisbron voor de toekomst. Met Growing Green Cities heeft Floriade perspectief getoond voor een duurzame en leefbare toekomst!”, aldus Hans Bakker, Algemeen Directeur Floriade.

Beeld: Floriade Expo