Lees verder
Vanaf 14 april opent de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo de deuren. Meer dan 400 (inter)nationale deelnemers presenteren daar hun nieuwste groene innovaties, oplossingen en toepassingen: van hypermoderne zonnedakpannen, verticale geveltuinen tot een circulaire en duurzame teelt met gebruik van drones en robots.
Redactie / Almere

Bezoekers ontdekken de impact van ‘groen’ die bijdraagt aan een gezonder, gelukkiger en duurzamer leven van mensen thuis, buiten en op kantoor. “Floriade inspireert je om groener, gezonder en bewuster te leven”, zegt Hans Bakker, algemeen directeur van Floriade. “Op de Expo laten we voorbeelden zien die je daarbij helpen. We brengen duurzaamheid en biodiversiteit in verschillende vormen heel informatief onder de aandacht van het publiek.”

Ook Albert Heijn is dit jaar aanwezig als partner van de Floriade, met een eigen paviljoen in The Green House. De supermarktketen laat bezoekers hier kennismaken met haar Beter voor Natuur & Boer-programma. Dit past binnen het subthema van de Floriade: Feeding the City.

De Floriade is van 14 april t/m 19 oktober in Almere.

Beeld: Floriade