Lees verder
Als eerste bedrijf in Nederland is Essent begonnen met het importeren van groen gas uit Engeland. Essent is ook het eerste energiebedrijf in Europa dat fysiek groen gas en de bijbehorende certificaten importeert.
's-Hertogenbosch

Volgens Essent groeit de vraag naar gas dat wordt gestookt uit tuinafval, mest en rioolslib, de laatste tijd in Nederland heel sterk. In ons land is echter te weinig capaciteit om voldoende gas op te wekken om aan de behoefte te voldoen. Om ook in de toekomst te kunnen blijven leveren haalt het energiebedrijf, onder het duurzaamheidslabel ISCC, het gas uit Engeland.

‘Simpel gezegd zijn er straks te weinig grondstoffen in Nederland beschikbaar om voldoende groen gas van te maken. Het aantal productielocaties van groen gas zal naar verwachting niet in de pas lopen met de toekomstige vraag. Als grootste groen gasleverancier van Nederland hebben we daarom nagedacht hoe we ook in de toekomst voldoende groen gas voor Nederland kunnen blijven leveren. En dat is groen gas importeren uit betrouwbare landen om ons heen’, aldus Tim Wijnen, Team Lead Developing Markets bij Essent.

Samen met haar moederbedrijf innogy bekijkt Essent of een dergelijke constructie ook werkt voor andere landen dan Nederland. Hiermee geeft innogy een impuls aan het gebruik van groen gas in Europa en geeft zij invulling aan haar duurzaamheidsambities.