Lees verder
Heb jij een bedrijf dat zicht richt op innovatie binnen de bio-economie? Dan is de nieuwe video (bovenaan dit artikel) van SmartPilots wellicht heel interessant. Hierin wordt uitgelegd hoe samenwerken met een pilot facility bedrijven kan helpen om hun financiële risico en tijd naar de markt significant te laten afnemen.
Gent

Het doel van SmartPilots is gericht op het verbeteen van beleid ter ondersteuning van Shared Pilot Facilities en hun gebruikers. Het brengt de zes leidende pilot facilities op het gebied van industriële bio-economie in Europa samen.

De bio-economie brengt maatschappelijke uitdagingen met zich meer, zoals klimaatverandering, duurzame economische groei en energie onafhankelijkheid. De bio-economie biedt de mogelijkheid voor de duurzame productie van chemicaliën, famaceutische producten, voedsel en voeding en energie uit hernieuwbare grondstoffen.

Van innovatie naar uitvoering

Shared pilot facilities (SPF) zijn vrij toegankelijke test sites, om innovaties in de bio-economie van het laboratorium naar de industriële uitvoering te brengen. Ze staan open voor alle bedrijven en research instituten, en kunnen daardoor worden gezien als gedeelde investeringen in innovatie tools. Ze hebben bewezen succesvol te zijn bij het helpen van innovators, specifiek MKB’ers om de zogenaamde Valley of Death (de overgang van laboratorium naar de markt) te overbruggen. Een stap met veel technologische en financiële risico’s.

SmartPilots valt onder Interreg Europe. Wil je weten welke SPF’s er in Nederland zijn of ben je op zoek naar meer informatie, kijk dan op de website van SmartPilots.