Lees verder
De bioeconomie in Europa staat centraal tijdens het tweedaagse congres Eco-Innovations with Biomass, volgende week 20 en 21 in Papenburg (Duitsland), centraal in de Eems-Dollard-regio.
Redactie / Papenburg

Het congres vormt tevens de afsluiting van het tweejarig Bio-Economie programma Non-Food Biomassa van de Eems-Dollard Regio (EDR), dat tot doel had om de regionale grensoverschrijdende biobased economie en daarbij de instellingen en MKB bedrijven die in deze keten actief zijn verder te ontwikkelen. Ook wordt de aftrap gegeven voor een nieuw tweejarig samenwerkingsprogramma, gericht op Groene Chemie. 

Vol programma

Er komen meer dan 200 deelnemers van over de hele wereld discussiëren over Bio-Economie, Groene Chemie en duurzaam landgebruik. Strategieën en oplossingen worden gepresenteerd voor efficiënt materiaal- en energiegebruik van biomassa en residuen in de zin van een circulaire economie; van wetenschappelijke bevindingen tot en met praktische voorbeelden uit het MKB. Het bomvolle programma bevat diverse parallelsessies en uitgebreide netwerkmogelijkheden.

Het congres wordt georganiseerd door het 3N Kompetenzzentrum Niedersachsen Netzwerk Nachwachsende Rohstoffe und Bioökonomie e.V. in samenwerking met de Eems-Dollard Regio en de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NV NOM). Het wordt ondersteund met middelen van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en gecofinancierd door het Ministerie van Economische Zaken, de provincies Drenthe, Flevoland, Fryslân, Gelderland, Groningen, Noord-Brabant, Overijssel, en het Niedersachsisches Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung.

Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Kijk in de agenda voor meer informatie, het programma en registratiemogelijkheden.