Lees verder
Op donderdag 23 november 2023 nodigt de Werkagenda Chemie-Kunststoffen in Vlaanderen alle belangstellenden uit op een info- en inspiratiesessie met als thema: "Duurzamer grondstoffengebruik als versneller van de circulaire economie.”
Redactie / Antwerpen

De sessie vindt plaats vanaf 13u in het FOMU, het fotomuseum in Antwerpen. Het eerste deel van de sessie gaat over de nieuwste ontwikkelingen in de circulaire wereld van chemie en kunststoffen; wet verandert er in de wet- en regelgeving en wat kunnen we verwachten van het beleidslandschap?

Overal worden de ambities om onze economie duurzamer te hertekenen, scherper gesteld. Denk maar aan het voorstel van de Europese Commissie op de weg naar een verordening waarin duurzaamheids- en circulariteitsaspecten centraal staan. Speciale aandacht is er voor het gebruik van zorgwekkende stoffen in gerecycleerde materialen. Verder wordt er geïnformeerd en gereflecteerd over de federale en Vlaamse ambities voor de substitutie van zorgwekkende stoffen door veiligere alternatieven.

Via korte en krachtige duo-presentaties wordt een aantal innovatieve showcases gepresenteerd. Ontdek wie de game changers zijn en hoe ze de verduurzaming van de sector versnellen.

Zie de agenda voor meer informatie.

Beeld: Solid photos/Shutterstock