Lees verder
Op donderdag 14 juni vindt het 7e Biobased Performance Materials Symposium plaats in Wageningen. Deze editie richt zich op het onderwerp ‘Biobased performance materials in de circulaire economie’.
Redactie / Wageningen

De circulaire economie ontwikkelt zich in een rap tempo. Biobased performance materials –hernieuwbare materialen- maken een belangrijk onderdeel uit van deze nieuwe economie. Tijdens het jaarlijkse Biobased Performance Materials symposium besteden we aandacht aan de laatste trends en ontwikkelingen; een dag vol voorbeelden van recente en toekomstige ontwikkelingen bij toonaangevende onderzoekscentra en bedrijven, variërend van grote multinationals tot mkb’s, die actief zijn in de circulaire en biobased waardeketen.

Het Biobased Performance Materials (BPM) programma (gecoördineerd door Wageningen University & Research) richt zich op de ontwikkeling van hoogwaardige materialen op basis van biomassa. Deze materialen worden op steeds grotere schaal toegepast in de praktijk. Onderzoek binnen BPM richt zich op twee soorten materialen: polymeren die planten zelf maken en polymeren uit biobased bouwstenen die via biotechnologie of chemische katalyse worden gemaakt. Het BPM-programma wordt mede gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken (via de Topsector Chemie).