Lees verder
Op woensdag 19 juni vindt het 8e Circular and Biobased Performance Materials Symposium plaats in Wageningen.

In deze editie delen de symposiumvoorzitters Jan Noordegraaf en CBPM-directeur Christiaan Bolck hun visie op de marktontwikkelingen en onderzoeksagenda voor hoogwaardige circulaire en/of biobased materialen.

Het wordt een dag vol voorbeelden van recente en toekomstige ontwikkelingen bij toonaangevende onderzoekscentra en bedrijven, variërend van grote multinationals tot mkb’s, die actief zijn in de circulaire en biobased waardeketen. Zo worden onder meer cases besproken van Sabic, Covestro, Total Corbion, BiOBUDDi , Renewi en Nedvang.

Onderzoeksprogramma

Het programma Circular Biobased Performance Materials (CBPM) heeft tot doel hoogwaardige materialen op basis van biomassa en restafval te ontwikkelen; materialen die in de praktijk steeds vaker worden toegepast. CBPM-onderzoek richt zich op twee soorten polymere materialen: polymeren geproduceerd door planten en polymeren van biobased bouwstenen geproduceerd via biotechnologie of chemische katalyse. Het BPM-programma wordt deels gefinancierd door de Nederlandse overheid van Economische Zaken (via de Topsector Chemie) en wordt gecoördineerd door Wageningen University & Research.