Lees verder
In de olie- en gassector, transportleidingen en scheepsbouw is een groeiende behoefte aan duurzame (biobased) coatings. Welke normen en welke specifieke normalisatiebehoeften zijn er in deze sector?
Redactie / Delft

Daarover gaat het seminar ‘Coatings for the future’ van het Nederlands normalisatie-instituut NEN, op donderdag 17 oktober in Delft. Het seminar is interessant voor partijen in de coatingsector, waaronder zeker ook partijen die biobased coatings ontwikkelen of ermee (willen) werken.

Tijdens het seminar worden de normen en normalisatiebehoeften in het algemeen en specifiek voor de toepassing in de olie- en gassector, transportleidingen en scheepsbouw toegelicht. Ook wordt ingespeeld op actuele thema’s als energietransitie en de circulaire en/of bioeconomie.

Nieuwe normen

Binnen NEN houden verschillende normcommissies zich bezig met de ontwikkeling van internationale normen op het gebied van coatings. Enerzijds vinden er initiatieven plaats om nieuwe normen te ontwikkelen voor specifieke sectoren, waarbij betere afstemming met andere sectoren wenselijk is. Anderzijds vinden er verscheidene innovaties plaats, waarbij normalisatie een praktisch instrument is om marktintroductie te bevorderen.

Kijk voor meer informatie in de agenda en op de website van NEN.