Lees verder
DSM opent vandaag in Delft een nieuw, hypermodern biotechnologie center. Hiermee vergroot DSM de capaciteit van biotechnologisch onderzoek, en de ontwikkeling van toepassingen in voeding en voedingsmiddelen, diervoer, bio-brandstoffen, farma en biobased materialen.
Heerlen

De voltooiing van het nieuwe biotechnologiecenter is onderdeel van DSM’s investeringsprogramma van €100 miljoen, in uitbreiding van onderzoek en ontwikkelingsfaciliteiten in Nederland. Het center huisvest het breedst mogelijke gamma aan biotechnologiespecialisaties onder één DSM-dak.

Uitbreiding

Het nieuwe biotechnologie center is een volgende stap in de ontwikkeling van de site in Delft, waar DSM Food Specialties zijn wereldwijde hoofdkantoor heeft. DSM heeft de site de afgelopen jaren uitgebreid met onder meer een groot, modern voeding en applicatie center. Ook heeft DSM, samen met andere industrie partijen, geïnvesteerd in een hypermoderne fermentatie proeffabriek op de site. Daarnaast is de Delft site een belangrijke industriële productie site voor onder meer halffabricaten voor antibiotica, gist extracten en smaakstoffen.

Stevia

Momenteel wordt er in het nieuwe biotechnologiecentrum gewerkt aan innovaties zoals de productie van fermentatieve steviol glycociden, de caloriearme, zoetsmakende moleculen in de stevia plant. Dit als antwoord op de wereldwijd groeiende vraag naar suikerarme voedingsmiddelen en dranken. DSM’s kennis en expertise op het gebied van fermentatie helpt om in de groeiende vraag naar zuivere, kwalitatieve en duurzaam geproduceerde steviol glycosides te voorzien.

Samenwerking

De diversiteit aan specialisaties binnen DSM’s Biotechnology Center trekt veel talent aan. In het nieuwe centrum werken 400 wetenschappers, die 27 nationaliteiten vertegenwoordigen. Het biotechnologiecentrum vormt het hart van Biotech Campus Delft. Biotech Campus Delft is een initiatief van DSM Delft, de Technische Universiteit Delft, de gemeente Delft en de provincie Zuid-Holland. DSM’s Biotechnology Center krijgt de naam Rosalind Franklin Biotechnology Center, als eerbetoon aan Rosalind Franklin (1920-1958).

Het center wordt vandaag officieel geopend door Louise Fresco (voorzitter RvB van Wageningen University en Research), Ilona Haaijer (president DSM Food Specialties) en Feike Sijbesma (CEO Koninklijke DSM).