Lees verder
Het Brightlands Materials Center heeft er in totaal 850m2 aan nieuwe lab- en kantoorfaciliteiten bij. De faciliteiten in het Brighthouse 220 gebouw op de Innovatiecampus bieden plaats aan 40 onderzoekers en studenten die onderzoek doen naar nieuwe polymeren en hun toepassingen.
Redactie / Geleen

De opening werd woensdag (27 februari) officieel gemaakt door de Limburgse gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur Joost van den Akker en CEO van TNO Paul de Krom. De provincie en TNO zorgen samen voor een belangrijk deel van de financiering van dit onderzoekscentrum naar nieuwe polymere materialen en hun toepassingen.

Duurzame toepassingen

Brightlands Materials Center is sinds zijn oprichting in 2015 sterk gegroeid en heeft inmiddels meer dan 60 partners uit de onderzoekswereld en het bedrijfsleven. Het innovatieve onderzoek richt zich met name op duurzame toepassingen van materialen, die een bijdrage leveren aan de uitdagende klimaatdoelstellingen voor beperking van CO2.

Volgens Joost van den Akker geven de nieuwe labs voor Brightlands Materials Center een verdere impuls voor het onderzoek op de Brightlands Chemelot Campus en de intensieve samenwerking tussen TNO en de Provincie Limburg. ‘Met deze hightech faciliteiten kunnen materiaaltoepassingen voor de toekomst worden doorontwikkeld en duurzaam worden verankerd in Limburg.’