Lees verder
Vanaf 1 oktober volgt Koen Janssen Marnix van Gurp en Peter Wolfs op als managing director van het Brightlands Materials Center (BMC) in Geleen. Hij werkte 31 jaar voor DSM en keert na drie jaar Verenigde Staten terug naar Limburg.
Redactie / Geleen

“BMC heeft het in zich om een internationaal leidend instituut te worden op het gebied van circulaire materialen, met een sterke basis met TNO en de Provincie Limburg als aandeelhouders en initiatiefnemers voor deze samenwerking. Daar wil ik nog heel graag mijn steentje aan bijdragen”, zegt hij. Maar hij gaat in geen geval ‘op de winkel passen’ tot zijn pensioen. De lat komt hoog te liggen. “BMC moet en kan een cruciale rol spelen in de transities naar duurzaamheid en circulariteit. We hebben geen tijd te verliezen.”

Janssen ziet wel dat de samenwerking van BMC met andere instituten nog intenser kan: “De CHILL-labs met de studenten, collega-onderzoeksinstituut AMIBM, Brightsite, Circular Space, BMC; het zijn stuk voor stuk toporganisaties die allemaal hun eigen financiering moeten borgen. Dat is telkens knokken, iets wat remmend werkt. Op dat vlak zouden we de krachten beter kunnen bundelen. Ook zie ik dat het MKB ons nog steeds maar moeizaam weet te vinden. Juist het MKB heeft specifieke kennis en kunde, weet wat er in de praktijk kan en wat niet. BMC is de schakel tussen wetenschap en bedrijfsleven, tussen idee en praktijk. Meer zichtbaarheid, nog meer de deuren openzetten, dat is wat ik graag wil.”

Kijk voor het volledige interview op de website van Brightlands

Beeld: BMC/YouTube