Lees verder
Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL) gaat nauwer samenwerken met Brightlands Materials Centre, het toonaangevende R&D-centrum op het gebied van duurzame materialenoplossingen, opgericht door TNO en de Provincie Limburg.
Redactie / Geleen

Met deze samenwerking krijgen beide partijen de beschikking over sterkere experimentele faciliteiten op de Brightlands Chemelot Campus, voor het testen van polymeer materiaal en materiaalverwerking. Dergelijke faciliteiten zijn zeer relevant om de ontwikkeling van innovatieve en duurzame materialen voor de industrie te ondersteunen, zowel voor het MKB als voor grote bedrijven.

De samenwerking verbetert niet alleen de beschikbaarheid van apparatuur voor beide partijen, maar maakt ook een efficiëntere uitvoering van projecten voor de industrie eenvoudiger, met name als er studenten bij betrokken zijn.

Volgens Peter Engelen, directeur van CHILL, delen beide partijen dezelfde langetermijnvisie: ‘open samenwerking en gedeelde faciliteiten leiden tot een versnelling van de ontwikkeltijd van nieuwe technologieën voor onze industriële partners. Met deze samenwerking kan CHILL een nog betere verbinding leggen tussen studenten en de industrie. Dit komt de kennis- en talentontwikkeling ten goede.’