Lees verder
Neste en Airbus gaan samen het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof (‘SAF’) binnen de luchtvaartsector bevorderen. De partijen zien SAF als een belangrijke oplossing om de uitstoot van broeikasgassen door de luchtvaart te verminderen. Door samen te werken willen ze de transitie van de luchtvaartsector naar duurzame vliegtuigbrandstof versnellen.
Redactie / Rotterdam

Om de ambitieuze ‘net zero carbon emissions by 2050’ doelstelling van de luchtvaartindustrie te halen, moeten er verschillende maatregelen worden genomen, zoals zuinigere vliegtuigtechnologieën, verbeterde werkwijzen en grondinfrastructuur, en de inzet van duurzame vliegtuigbrandstof (‘Sustainable Aviation Fuel’).

Airbus en Neste leggen in hun samenwerking de nadruk op de technische ontwikkeling van SAF, het goedkeuren van de brandstof en testen van huidige en toekomstige productietechnologieën, en het onderzoeken hoe 100% gebruik van SAF mogelijk kan worden gemaakt.

Kleinere voetafdruk

SAF levert de prestaties van conventionele vliegtuigbrandstof, maar zorgt voor een aanzienlijk kleinere koolstofvoetafdruk. Het gebruik van Neste MY Sustainable Aviation Fuel™ verlaagt de uitstoot van broeikasgassen tot wel 80%* over de levenscyclus van de brandstof in vergelijking met fossiele vliegtuigbrandstof.

Neste MY Sustainable Aviation Fuel wordt voor 100% geproduceerd uit hernieuwbare afval- en reststoffen, waaronder gebruikte frituurolie en dierlijk vetafval. Vóór gebruik wordt SAF gemengd met conventionele vliegtuigbrandstof en kan het probleemloos worden gebruikt in bestaande vliegtuigmotoren en brandstofinfrastructuur.

Kijk voor meer informatie op de website van Neste.

Beeld: Neste