Lees verder
In de gemeente Meierijstad wordt dit jaar een kennis- en ontmoetingscentrum op het gebied van voedselverspilling geopend: het Circular Food Center.
Redactie / Nederland

Vandaag (4 Februari 2021) werd bekend dat het centrum zich gaat vestigen in Cultuur Haven Veghel (CHV) aan de Noordkade. Het Circular Food Center is een sleutelproject in de Regio Deal Noordoost Brabant. Initiatiefnemers zijn de stichting Samen Tegen Voedselverspilling, gemeente Meierijstad, provincie Noord-Brabant en het Rijk.

CHV Noordkade is nu al een bruisende plek, die ‘food’ ademt, waar het verleden en de toekomst samenkomen, die ontmoetingen uitlokt en die goed bereikbaar is. Dit sluit aan bij de ambitie van Circular Food Center om in de toekomst uit te groeien tot een locatie vol innovatieve bedrijvigheid rondom circulaire voedselketens.

Het Circular Food Center moet onderdak bieden aan initiatieven die bijdragen aan het Duurzaam Ontwikkelingsdoel (SDG) 12.3 van de Verenigde Naties om in 2030 voedselverspilling met 1 miljard kilo te halveren ten opzichte van 2015.

Beeld: Cultuur Haven Veghel/YouTube