Lees verder
De provincie Drenthe stelt de komende drie jaar 750.000 euro beschikbaar voor de vergroening van de chemie in Zuidoost Drenthe. Doel is om innovatie binnen de bedrijven te versnellen en de Drentse initiatieven op de kaart te zetten.
Assen

Met de bijdrage van de provincie kan de chemiesector zich verder ontwikkelen en hun status van toplocatie voor groene chemie in Nederland versterken.

De Drentse chemie bestaat hoofdzakelijk uit Midden- en Kleinbedrijven. Deze bedrijven hebben soms begeleiding nodig in hun zoektocht naar innovatie Met de bijdrage van de provincie wordt de aanjaagorganisatie gecontinueerd, de profilering van de groene economie en de uitwerking van de gezamenlijk noordelijke aanpak verder vormgegeven.. De aanjaagorganisatie zorgt voor deze begeleiding. De gemeente Emmen draagt financieel bij aan de aanjaagorganisatie en de profilering.

De provincie hecht grote waarde aan de verdere ontwikkeling van de chemische sector in Zuidoost-Drenthe. Door nu te investeren in de chemie speelt de provincie Drenthe in op de verwachte advisering van de zogeheten commissie Vollebregt. Deze commissie is in het leven geroepen door het Ministerie van Economische Zaken en moet een strategie formuleren hoe de economie in de regio Emmen, Hoogeveen, Coevorden en Hardenberg versterkt kan worden.

Zie ook: Provincie investeert in vergroening chemie Zuid-Oost Drenthe (website Provincie Drenthe)