Lees verder
Van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 januari stond Biobased Drenthe met een sterke delegatie op SummerLabb tijdens het festival Eurosonic Noorderslag in Groningen.
Nederland

Summerlabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, trekt met een duurzaam paviljoen het land door als een rondreizende Stad van de Toekomst. Samen met partners, variërend van start-ups tot multinationals en onderwijsinstellingen (van mbo tot universitair), geeft SummerLabb een kijkje in een toekomst vol verrassingen en vernieuwingen.

 

Groene innovatie


Met de deelname zet Drenthe in op meer aandacht en zichtbaarheid voor wat er in deze provincie Drenthe gebeurt op het gebied van ‘groene’ innovatie. Daarin staan twee speerpunten centraal: de chemie met de nadruk op (bio) plastics en de agri-food sector. Beide sectoren zijn sterk vertegenwoordigd in Drenthe en steeds vaker bezig met oplossingen die bijdragen aan het versterken van de weg naar een ‘biobased’ economie. Een economie die niet langer gebaseerd is op olie, die geen schade doet aan de aarde en haar bewoners én die bijdraagt aan de verdere vergroening van de samenleving.

 

Producten beleven


De deelname is mogelijk gemaakt door de provincie Drenthegemeente EmmenGreen PAC en Drenthe College. Andere partners zijn BioboxxWaterschap Drents Overijsselse Delta (vanuit de samenwerking met Hunze en Aa’s, Vechtstromen en Millvision), IVN Drenthe (i.s.m. Things IO en Breien met Agnes), Cumapol, en BioBTX.

Samen lieten zij de bezoekers van Eurosonic Noorderslag de Drentse innovatieve producten en ontwikkelingen niet alleen zien, máár ook beleven, aanraken en ruiken. Denk aan een 100% bio gebaseerde PET fles, palen van bermmaaisel, een stoel van biocomposiet, een nieuw milieubesparend GFT inzamelsysteem, 3D-geprinte tomaten, breien met plastic afval, de link tussen natuur en techniek via bionica en het maken van natuurvriendelijke shampoo.

Zie ook: