Lees verder
TNO Zeist en Wageningen UR gaan samen onderzoek doen naar het raffineren van eiwitrijke reststromen uit groenteresten en eieren, om die te verwerken in voedingsproducten en chemie. Het onderzoek valt binnen het strategisch innovatieprogramma Biorefinery for raw material availability and flexibility.
Den Haag

TNO en Wageningen UR maakten de onderzoeksamenwerking bijna anderhalf jaar geleden bekend, maar de voorbereidingen duurden lang. Volgens Jacco van Haveren, programmamanager biobased chemicaliën van Food & Biobased Research in Wageningen, komt dit door het ontbreken van een traditie van samenwerking tussen de onderzoeksgroepen op het gebied van biobased. De voedingsgroepen van TNO en Wageningen UR werken al langer samen in het topinstituut Food and Nutrition.

Het is de bedoeling dat de betrokken TNO-groepen eind 2017 verhuizen naar Wageningen om te fuseren Food&Biobased Research. Het werk van beide instituten is complementair en de verwachting is dat zij samen beter Europese onderzoeksprojecten kunnen binnenhalen.

Zie ook: Biobased onderzoek met TNO nu echt van start (website Resource WageningenUR)