Lees verder
Het Kenniscentrum Biobased Economy van de Hanzehogeschool Groningen sluit de lezingenserie ‘Will Degrowth Save the World’ op 16 februari af met een een brainstormsessie over DeGrowth: negatieve economische groei als ideaal. Hoe moet het daarmee verder?
Redactie / Groningen

Economische groei is decennialang het leidend paradigma geweest van ondernemers, economen en politici. Dat is niet langer vol te houden, stelt hoogleraar Biobased Business Valorization Egbert Dommerholt. Ongebreidelde groei maakt de aarde kapot. Hoe is de kentering tot stand te brengen en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, het ondernemen, het onderwijs, de wet en de maatschappij? Daarover organiseerde het Kenniscentrum Biobased Economy de afgelopen maanden vier (Engelstalige) lezingen. Ze zijn nog terug te kijken:

Tijdens de slotbijeenkomst worden deze thema’s samengebracht. Het doel is samen met deelnemers te bespreken hoe verschillende delen van de samenleving kunnen samenwerken om een eerlijk en duurzaam economisch systeem mogelijk te maken. Welke concrete stappen zijn daarvoor nodig?

De brainstorm wordt geleid door Marrit Nijdam, een professional in communicatiemanagement en verandermanagement. Zij gebruikt creatieve en collaboratieve methoden om ideeën te genereren.
 
Kijk in de agenda voor meer informatie.

Zie ook:

Beeld: Lightspring/Shutterstock