Lees verder
Op 16 februari rondt het Kenniscentrum Biobased Economy van de Hanzehogeschool Groningen de lezingenserie ‘Will Degrowth Save the World’ af met een een brainstormsessie over hoe het nu verder moet met degrowth.

Ongebreidelde economische groei is niet langer vol te houden, stelt hoogleraar Biobased Business Valorization Egbert Dommerholt. Het maakt de aarde kapot. Hoe is een kentering tot stand te brengen en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, het ondernemen, het onderwijs, de wet en de maatschappij?

Daarover organiseerde het Kenniscentrum Biobased Economy de afgelopen maanden vier (Engelstalige) lezingen. Tijdens de slotbijeenkomst wordt samen met deelnemers besproken hoe verschillende delen van de samenleving kunnen samenwerken om een eerlijk en duurzaam economisch systeem mogelijk te maken. Welke concrete stappen zijn daarvoor nodig?

De brainstorm wordt geleid door Marrit Nijdam, een professional in communicatiemanagement en verandermanagement. Zij gebruikt creatieve en collaboratieve methoden om ideeën te genereren.
 
Deelname aan het slotevenement is kosteloos en kan alleen op locatie, niet online.

Beeld: Lightspring/Shutterstock