Lees verder
De spectaculaire muzikale theaterschow Save the Earth is gebaseerd op het leven en het duurzame gedachtegoed van Wubbo Ockels, Nederlands eerste astronaut. De show, die wordt gepresenteerd door Jörgen Raymann. heeft een duidelijke educatieve component. 

De show wordt op meerdere plaatsen in Nederland gespeeld. Op 12 januari in Groningen. Bij die gelegenheid laten onderwijsinstellingen (waaronder de Hanzehogeschool), de provincie, de gemeenten en het bedrijfsleven zien wat er in de provincie Groningen zoal gebeurt op het gebied van de circulaire economie en energietransitie. Ook is er een masterclass van Henk Alssema (VanAfval) en weerman Reinier van den Berg over hoe gemeenten concreet invulling kunnen geven aan de circulaire economie. Voor deze masterclass is aparte aanmelding noodzakelijk.

Voor aanvang van de theatershow ondervraagt Jörgen Raymann gedeputeerden Patrick Brouns en Nienke Homan en burgemeester van Groningen Peter den Oudsten over hun visie op de verdere ontwikkeling van duurzaamheid in de provincie Groningen.

Programma
18:30 Start Duurzaamheidsmarkt
19:15 Masterclass circulariteit in de praktijk, met Henk Alssema en Reinier van den Berg
20:00 Visie op duurzaamheid door Patrick Brouns, Nienke Homan en Peter den Oudsten
20:15 Theatershow Save the Earth
21:05 Pauze
21:30 Vervolg theatershow Save the Earth
22:00 Einde voorstelling