Lees verder
Bijna alle EU-lidstaten streven naar een koolstofneutraal gebouwenbestand als onderdeel van hun (klimaat)doelstellingen voor 2050. Dat kan bijvoorbeeld via technische energiemaatregelen, maar ook door het toepassen van circulaire en biobased bouwmaterialen.
Redactie / Delft

Maar hoe staan we er in de EU eigenlijk voor? Welke landen boeken echte vooruitgang? Wat zijn de verschillen tussen de lidstaten? Uiteenlopende randvoorwaarden en uiteenlopende strategieën en rechtskaders maken een vergelijking op dit gebied moeilijk. Om daar meer inzicht in te krijgen, organiseert het Urban Energy Institute van TU Delft op 8 september 2021 een online lezing van deskundige York Ostemeyer over dit onderwerp.

Ostemeyer is universitair hoofddocent aan de Chalmers TU in Göteborg en lid van het bestuur van de UNEP Global Alliance of Building and Construction over bouwpaspoorten. Hij bespreekt in zijn lezing op basis van een analyse van datasets en rapporten over de bouwsector in de EU de huidige stand van zaken, de belemmeringen en de drijvende krachten achter een koolstofarme toekomst voor het gebouwenbestand in de EU.

De lezing is kosteloos online te volgen. Registreren (via Google Forms) is wel nodig.