Lees verder
Coca-Cola Nederland gebruikt vanaf volgende week alleen nog flessen van 100% gerecycled plastic (rPET). Er worden geen flessen meer van nieuw (fossiel) plastic gemaakt.
Redactie / Rotterdam

Eind vorig jaar waren alle kleine plastic flesjes al over op 100% gerecycled plastic. Destijds werd aangekondigd dat ook de grote flessen gemaakt zouden worden van gerecycled plastic. Dit geldt voor de hele portfolio, waaronder Coca-Cola, Sprite, Fanta en Fuze Tea. De overstap naar rPET levert een besparing op van ruim 10.000 ton nieuw ‘virgin’ plastic per jaar en vermindert de CO2-voetsafdruk met 42%.

Polyesterverjonging

Coca-Cola in Nederland heeft de ambitie om in 2040 over de hele waardeketen klimaatneutraal te zijn. Eerder dit jaar werd aangekondigd dat de fabriek in Dongen vanaf 2023 volledig CO2 neutraal zal opereren. Vorig jaar maakte het bedrijf bekend via de West-Europese partnerbottelaar Coca‑Cola European Partners (CCEP) te gaan investeren in de Emmense groene chemie start-up CuRe Technology, dat een ‘polyesterverjoningingsproces’ ontwikkelde voor het maken van ‘als nieuw’ rPET uit gerecyclede frisdrankflessen.

Via een nieuwe reclamecampagne gaat Coca-Cola Nederlandse consumenten motiveren om de rPET flessen in te zamelen en recycling mogelijk te maken.

Beeld: Coca-Cola