Lees verder
Coca-Cola gaat investeren in CuRe Technology, om het aandeel gerecycled plastic in frisdrankflessen te verhogen. Dat meldt het FD. CuRe Technology is een start-up van de Noord-Nederlandse bedrijven Morssinkhof en Cumapol (gespecialiseerd in de opwaardering van gerecycled PET) en DSM-Niaga.
Redactie / Emmen

Niet bekend is gemaakt om wat voor bedrag het gaat. Door de investering kan in ieder geval de recent geopende pilot plant bij Cumapol in Emmen worden uitgebreid naar commerciële schaal. De huidige proeffabriek heeft een capaciteit van slechts 20 kg polyester per uur. De commerciële fabriek zal bijna het 600-voudige daarvan moeten leveren om in het eerste kwartaal van 2023 zo’n 25 miljoen kilo aan plastic afval te kunnen recyclen.

Coca-Cola produceert wereldwijd zo’n 117 miljard plastic flessen per jaar, waarvan bijna 7,5 miljard in West-Europa. Het grootste deel bestaat uit nieuwe plastics, gemaakt van aardolie. In Nederland wordt al wel 50% van de flessen uit gerecycled plastic gemaakt, maar dat percentage moet op korte termijn omhoog.

Agro&Chemie besteedde eerder aandacht aan de CuRe technologie voor PET recycling in een artikel dat nog is te lezen op deze website.

Beeld: Cumapol