Lees verder
Op kleine, vervuilende plastic Coca-Cola flesjes zit in Schotland voortaan statiegeld. Dit ondanks dat Coca-Cola een van de grootste tegenstanders is van statiegeldsystemen. Dat schrijft Trouw vandaag.
Rotterdam

In Nederland verzetten Coca-Cola, supermarkten en verpakkingsbedrijven zich al jarenlang tegen statiegeld op kleine flesjes en blikjes. Toch zegt Coca-Cola tegenover Trouw, dat de ommekeer in Schotland, geen gevolgen heeft voor de Nederlandse statiegelddiscussie.

De situatie in Schotland is volgens het bedrijf compleet anders, omdat daar geen goed werkend inzamelingssysteem voor afval is. Ook statiegeld kennen ze daar niet. Niet te vergelijken dus met Nederland, aldus Coca-Cola. ‘Hier wordt al sinds jaar en dag samengewerkt om tot goede inzameling en recycling van zo veel mogelijk afval te komen. We zien hoge inzamelingscijfers in Nederland voor alle ingezamelde afvalstromen, ook voor plastic. Wij zijn dan ook niet vóór of tegen statiegeld; wij willen samen met alle betrokken partijen naar één systeem.’

Door mee te werken aan het Schotse retoursysteem wil Coca-Cola laten zien dat ze bereid zijn om mee te werken aan het streven naar een circulaire economie in het Verenigd Koninkrijk.

Lees het complete artikel op Trouw.nl.