Lees verder
Het is de eerste dinsdag van september: Duurzame Dinsdag. Twee weken vóór Prinsjesdag in Nederland, waarop de Minister van Financiën de Rijksbegroting voor volgend jaar presenteert.
Redactie / Den Haag

Het kabinet neemt vandaag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. Ook wordt de zogeheten ‘duurzame troonrede’ uitgesproken.

Duurzame Dinsdag biedt alle soorten duurzame ideeën en initiatieven een podium. Van uitgewerkt businessplan tot een briljant duurzaam idee in het eigen huishouden, alles komt samen in de koffer. De ideeën en initiatieven komen onder andere van particulieren, verenigingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en start-ups. Samen laten ze zien dat duurzaamheid leeft, en geen ‘ver-van-mijn-bed-show’ is.

Prijzen

Vandaag worden ook diverse duurzaamheidsprijzen uitgereikt. Een van de kanshebbers (genomineerd voor de ING Circulair Ondernemen Prijs) is BESE, dat samen met Rodenburg Biopolymers biobased en biodegradeerbare matten ontwikkelde om aquatische ecosystemen te helpen herstellen (zie foto). We besteedden op Agro&Chemie al eerder aandacht dit bedrijf, dat vorig jaar de Jan Terlouw Innovatieprijs won.

Het evenement is vanaf 14.30 uur online te volgen via een livestream vanuit New Babylon in Den Haag.

Beeld: BESE Products